Ik heb mijn eerste kilometer gerend

Ik heb mijn eerste kilometer gerend

Dit was wel even een blogpost waard, want ik heb  mijn eerste kilometer gerend! En dat terwijl ik echt nog een beginner ben. Twee maanden geleden was ik begonnen met hardlopen om vervolgens 1,5 week later weer te stoppen. Gisteren vond ik het perfect weer om te gaan hardlopen en dat deed ik dus. Niets uitstellen, gewoon gaan met de banaan.

Zonder moeite
Mijn conditie is altijd beneden peil geweest. Als ik de trap maar op kom, dacht ik altijd. Dan is er namelijk niets aan de hand. Alleen nadat ik in mei vrij snel gestopt was, baalde ik wel even. Ik wil zo graag een wedstrijd van in ieder geval 5 kilometer gaan doen. Maakt mij geen reet uit als ik dan niet de snelste ben, maar gewoon het feit dat ik die 5 kilometer kan volhouden. Maar hoe wil ik dat bereiken als ik telkens stop met sporten? Nou, twee week geleden begon ik met krachttraining en een klein beetje cardio. Van die oefeningen die je gewoon in huis kunt gaan doen. Ik wil geen sport abo nemen, want als ik weer stop is dat gewoon zonde.

Maar toch merkte ik gisteren al een wereld van verschil door twee week binnenshuis te trainen. De laatste keer dat ik ging hardlopen, ging ik ook voor de kilometer en ben zeker twee keer gestopt.

Negatief denken versus positief denken
Ik denk dat die trainingen thuis al beetje geholpen hebben natuurlijk, maar ook mentaal was ik gisteren heel erg sterk. Vaak dacht ik: oké, tot die boom of huis ren ik en dan stop ik. En vaak redde ik dat punt niet eens. Gisteren heb ik maar één keer heel even gedacht: ik ga tot die boom rennen en dan korte pauze. Toen zei ik vervolgens: nee, ik kan dit. En hoe verder ik kwam, hoe positiever ik werd. Ik voelde mij onoverwinnelijk, want ik heb gewoon 1 kilometer aan één stuk gerend.

Op naar de volgende training en ik ga mijn route nu met ongeveer 300 meter vergroten. Op naar de twee kilometer dus!

En voor de nieuwsgierigen onder ons: mijn tijd was ongeveer 6 minuten. Ik was vroeger altijd de snelste van de meiden en vaak ook nog sneller dan sommige jongens. Dus ik weet dat er meer in zit, maar voor nu is dit prima! Snelheid komt later wel.

Post Author: TheWildflowerHippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *