Waarom ik een Etsy shop ben begonnen

Misschien kom jij weleens bij de Action. Action staat bekend om de goedkope producten en ik heb er ook zes jaar lang gewerkt met alle plezier. Maar elke keer als ik er was, vroeg ik mij af hoe alles zo goedkoop kon zijn. Natuurlijk kun je korting krijgen als je groot inkoopt, daar ben ik wel bekend mee.
Ik weet bijvoorbeeld dat veel restpartijen zijn en veel wordt ook niet in andere winkels verkocht, ook al zijn het bekende merken.

Een tijdje geleden keek ik een programma met meerdere afleveringen over hoe zo iets goedkoop kan zijn. Je raadt het natuurlijk al: China. China is een prachtig land, maar veel mensen werken voor een paar cent per uur daar. Vaak werken ze heel veel uren en gaan ze ’s nachts even slapen om volgende dag weer keihard te werken voor onze spulletjes.

Zulke programma’s openen je ogen echt wel en daardoor ben ik wel bewuster gaan kijken naar wat ik koop en hoe duur het eigenlijk is. Waar is het product gemaakt en wat verdient de maker?

Hippie Wildflower


Nu kom ik bij het punt dus, waarbij ik besloot om een eigen webshop te beginnen. Veel van die producten kun je ook zelf maken en op een eerlijker manier. Als je hier klikt, kom je op mijn webshop en zie je dat echt niet alles zo goedkoop is. Maar het is wel eerlijk gemaakt. Ik houd aantal uren bij hoeveel ik eraan werk en materiaalkosten. Bij sommige producten zit ik onder het minimale uurloon, omdat ik het betaalbaar wil houden. Dus dan gooi ik bij andere producten een paar cent er bovenop.

Verder haal ik ontzettend veel voldoening om dingen te maken. Als ik een bestelling ontvang, dan doe ik altijd een vreugdedansje.

Nu ben ik nog af en toe soms nog wat zoekende en vooral betreft reclame maken. Maar ik heb hier nog marketing boeken, dus dat komt wel goed. En deze blogpost is alvast een goede stap in de goede richting.

Post Author: TheWildflowerHippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *