Waarom ik wel in een tiny house zou willen wonen

Waarom ik wel in een tiny house zou willen wonen

Er komt langzaam steeds meer aandacht voor tiny houses in Nederland. In Nederland woont nog bijna niemand in zo’n huisje, terwijl er veel belangstelling voor is. Het is gewoon heel moeilijk met al die regels je huisje ergens neer te zetten. Nu komt er eindelijk een beetje beweging in en er komt volgens mij zelfs een televisieprogramma op RTL over tiny houses, je kunt je er nog voor opgeven.

Wat is een tiny house

Een tiny house is een klein huisje. Het is overgewaaid vanuit Amerika, waar veel mensen in zelfgemaakte kleine huisjes gingen wonen door de crisis. Het is vaak zelfs zo klein dat je hem makkelijk achter je auto kan plaatsen en ermee kan rondreizen. Heb je nooit meer last van heimwee naar je eigen bed.

Ik denk dat ik nu zo’n 1,5 á 2 jaar hiermee bekend ben en ik vind het zo schattig al die huisjes. Maar dat is natuurlijk niet mijn enige reden.

Meer financiële vrijheid

Je bouwt je eigen huisje of laat hem maken door iemand. Nu ligt het er een beetje aan welke materialen je gebruikt, maar het kan zelfs voor 30.000 euro al mogelijk zijn. Daarnaast heb je geen last van huurprijzen of je megahoge hypotheek.

Minder werken en meer vrijheid

Omdat je minder hoeft te betalen aan vaste lasten, kun je er ook voor kiezen om minder te gaan werken. Daardoor heb je meer vrije tijd en kun je vaker leukere dingen doen.

Waarom ik wel in een tiny house zou willen wonen

Eigen moestuintje

Oké, dit kan ook als je wel een eigen tuin hebt, maar nu heb je ook nog meer tijd om er aandacht aan te besteden. Lekker eigen aardbeien, besjes of sla eten. Hier thuis hebben we ook al een moestuintje met komkommers, aardbeien, besjes en sla. Super lekker en het komt elk jaar weer terug.

Duurzaam

Ander belangrijk aspect van Tiny houses is de duurzaamheid. Ik ga af en toe wel eens zoeken op Pinterest op zulke huisjes en sommige hebben zonnepanelen, zodat je je eigen stroom opwekt.  Ook vang je je eigen regenwater op en daarmee kun je douchen, afwassen en schoonmaken.

 

Dit zijn mijn redenen om in een tiny house te gaan wonen in de toekomst. Het lijkt mij heerlijk als je minder hoeft te werken om je huur/hypotheek te kunnen betalen. Ook staan deze huisjes vaak dichtbij prachtige groene omgevingen zoals bossen. Lijkt mij heerlijk als je wakker wordt en je hoort geen auto’s op de achtergrond. Heerlijke boswandelingen maken en een beetje je eigen moestuintje in orde houden. Dat het binnen al kleiner is dan ‘normaal’ , maakt het meteen ook een stuk knusser.

Ik ben hier serieus aan het over nadenken en ik heb al een beetje geschetst hoe ik zo’n huisje dan zou indelen. Al heb ik meerdere opties gemaakt. Maar ook voor de rest is het nog uitzoeken, want hoe houd je zo’n huisje dan warm in de koude winter? En bevriest het water dan niet? Hoe zit het internetmogelijkheden? Dat ga ik allemaal nog uitzoeken en ik ga hier snel weer een blogartikel over schrijven.

BRON AFBEELDINGEN

Post Author: TheWildflowerHippie

1 thought on “Waarom ik wel in een tiny house zou willen wonen

    Mariëlle

    (20 juli 2017 - 22:09)

    Eens, eens, eens <3 Met mijn eigen appartementje woon ik al niet heel groot, maar wel midden in de stad. Niet heel natuurlijk dus haha 😉 Maar ik leef wel vrij minimalistisch en dat is heerlijk <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *