Soul surfer

Soul surfer

Over Soul Surfer

Bethany Hamilton woont met haar ouders en haar twee broers op Hawaï (Kauai) en ze is niet uit het water te slaan. Surfen is haar leven en ze pakt elke golf die ze pakken kan. Op een ochtend gaat ze met haar beste vriendin (en haar familie) mee om op een mooie surfspot te surfen. Alleen dat loopt totaal anders dan verwacht, ze wordt aangevallen door een haai. Na het ongeluk is niets meer hetzelfde en probeert ze heel dapper door te gaan. Zal ze ooit weer op een surfboard staan? Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Recensie

Waargebeurde verhalen zijn altijd een favoriet bij mij en vooral als ze ook nog inspirerend zijn. Ik heb deze film een keer eerder gezien, maar nog niet gereviewd zag ik. Wat kan ik over deze film zeggen? Ik ben totaal geen waterrat en heb nog nooit gesurft, maar wat vind ik Bethany een doorzetter en ze is zo inspirerend. Ik ben blij dat dit verhaal verfilmd is, want dit kan zoveel mensen helpen. Bethany krijgt één van de grootste tegenslagen die je maar kunt krijgen en uiteindelijk probeert ze (met behulp van) haar vader toch een manier te bedenken om haar passie achterna te gaan. Wat eigenlijk ieder mens zou moeten doen. Bethany wordt gespeeld door AnnaSophia Robb en ze speelt de rol van Bethany echt fantastisch. Het verhaal begint heel rustig en niet meteen met het ongeluk. Je ziet eerst hoe haar leven er eerst uit ziet en hoe gek ze van surfen houdt. Dat maakt het alleen maar emotioneler wanneer ze weer op een board probeert te staan na het ongeluk.

Het voelde alsof ik echt in de film aanwezig was en leefde met Bethany mee.  Op het einde (bij aftiteling) komen ook beelden van de echte Bethany op het scherm. En dan zie je ook meteen dat ze die beelden  na hebben gemaakt. Geen zelfverzonnen verhaal erom heen bedacht, wat ook wel soms gebeurd.

Rating: 8/10

Post Author: TheWildflowerHippie

1 thought on “Soul surfer

    Ina

    (10 juli 2017 - 19:19)

    Ik heb deze film ook eens gekeken, heel mooie film. Ik kwam laatst ook een documentaire tegen over haaien waarin het echte meisje waarop de film gebaseerd is ook haar verhaal deed, wat een kanjer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *