What the health

what the health

Gezond eten fascineert mij enorm, maar met alle informatie op het internet zie je door de bomen het bos niet meer. Dus ik kijk alleen nog documentaires over eten. Dit keer keek ik What the Health op Netflix.

Over What the health

De maker van Cowspiracy is met een nieuwe documentaire gekomen. Als je Cowspiracy niet kent: het gaat over de vleesindustrie en hoe milieuvervuilend is en dat het voornamelijk om geldzaken gaat. Ook zie je gruwelijke beelden van dieren die voor jouw stukje vlees geslacht worden. In What the Health gaat hij een andere richting op wat betreft de vleesindustrie, namelijk onze gezondheid. Is het nou echt beter om plantaardig te gaan eten, dus geen eieren, zuivel en vlees meer?

In de documentaire zie je dat hij allemaal onderzoeken laat zien dat vlees eten echt niet zo heel gezond blijkt te zijn. Er zitten namelijk antibiotica in, maar ook stresshormonen die het dier aanmaakt komen in jouw lichaam te terecht. Hij volgt onder andere een vrouw van 61, die heel slecht ter been is. Haar botten zijn heel broos geworden en moet heel veel medicijnen nemen. Je ziet haar ook aan het einde van de documentaire als ze een tijd een plantaardig dieet heeft gevolgd en wat dat met haar gedaan heeft.

Ook schijn je sterker te worden van een plantaardig dieet. De maker volgt ook sporters die nu veel meer kunnen tillen dan ze eerst konden. Maar waarom zijn er instanties voor ziektes die juist vlees eten aanraden?  Wanneer ze geconfronteerd worden met onderzoeken dat vlees helemaal niet zo goed is, willen ze niet meer verder praten. Ze kappen het gesprek af.

 

Mening

Ik heb een klein onderzoekje gedaan en gekeken of Nederlandse instanties voor diabetes ook vlees aanraden per dag. Juist daar vond ik best wel veel recepten zonder dierlijke producten, heel anders dan in Amerika dus. Ook stond er hier ook dat vlees wordt afgeraden. Dus Amerika kun je sowieso niet vergelijken met Nederland in dit geval.

Wel ben ik van mening dat minder vlees eten prima kan en na deze documentaire heb ik op een BBQfeest geen ‘echt’ vlees gehad. Ik had groenteburgers en ze waren echt heerlijk. En sommige mensen eten sowieso te weinig groente en fruit en zodra je dus op een plantaardig dieet gaat, ga je veel gezonder eten. Daardoor zul je natuurlijk ook verschillen merken in je gezondheid.

Maar verder is het een goede documentaire. Het laat zien wat een plantaardig dieet met je kan doen en het laat zien dat de Amerikaanse instanties niet allemaal even te vertrouwen zijn. Vooral als je gesprekken afkapt, weet je zeker dat er iets niet pluis is. Zeker een aanrader als je van documentaires houdt.

Bron afbeelding

 

Post Author: TheWildflowerHippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *