To the bone

to the bone

Er is een nieuwe film op Netflix: to the bone en gaat over anorexia.

Over To the bone


Ellen heeft anorexia en woont bij haar stiefmoeder en haar stiefzusje. Haar vader is nooit thuis en hem zie je in de film ook niet. Haar biologische moeder woont samen met haar vrouw/vriendin in Phoenix. Het gaat helemaal niet goed met Ellen en ze valt steeds meer af en haar familie besluit om haar te laten opnemen in een programma van een niet zo traditionele arts. Hierbij woont ze in een huis met andere meiden. Zal dit gaan werken en zal ze weer aankomen?

Mening


Ik hoorde allemaal verhalen over deze film en dat de meningen erg verdeeld waren. De tegenstanders vinden bijvoorbeeld dat deze film anorexia verheerlijkt. Maar ik vraag mij af in welk opzicht het dan verheerlijk wordt? Over de serie Thirteen reasons why vonden ze dat zelfmoord verheerlijkt werd, maar ik zag dat totaal niet. Dit is gewoon de werkelijkheid. Lily collins heeft zelf ook een eetstoornis gehad en die zal vast niet meewerken aan een film, waarin het allemaal mooi wordt gemaakt. Wel vond ik het ‘eng’ om te horen dat ze dan ook voor deze rol enorm is afgevallen, want een terugval ligt volgens mij altijd op de loer.
Positieve puntjes: De jongen Luke Alex Sharp vond ik echt een geweldig persoon. Hij is zo positief ingesteld, wat echt fijn is in deze film.  En ik vind het heel goed dat Netflix nu series en films maakt over dagelijkse realiteit, zoals pesten, zelfmoord en anorexia. Negatieve puntjes eigenlijk niet kunnen vinden. Zeker een aanrader.

Bron afbeelding

Post Author: TheWildflowerHippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *