EK vrouwen begint vandaag

ek vrouwen

Jaaa, eindelijk is het weer zover. Het EK voetbal is vandaag begonnen en dit jaar is het al helemaal speciaal, want het wordt in Nederland gehouden. Dus als je komende tijd niets te doen hebt, misschien zijn er nog kaarten voor bepaalde wedstrijden.

Ik heb mijn oranje shirt net uit de kast gehaald, want ik kan hem eindelijk weer aan. Bij de mannen gaat het een stuk minder goed en is het ook nog maar de vraag of we hem volgend jaar kunnen dragen tijdens het WK.

Meer media aandacht


Dit jaar is er opvallend meer media aandacht voor dit EK. Misschien komt het omdat het nu in Nederland wordt gehouden, maar ik hoop dat deze trend voortzet. Voor wie het wilt zien: vanavond om 17:55 de eerste wedstrijd van Nederland tegen Noorwegen.
Eindelijk wordt vrouwenvoetbal uitgezonden bij de NOS en dat is goed voor het vrouwenvoetbal. Het is misschien ook wel leuk om eens die heldinnen op de televisie te zien voetballen. Is wat anders dan Messi, Ronaldo en onze eigen Nederlandse voetballers.

Leuker dan mannenvoetbal?


Mannenvoetbal is wel anders dan vrouwenvoetbal. Mannen zijn wellicht beter in vrije trappen van verre afstanden raak te schieten. Maar vrouwen liggen minder snel op de grond en zeuren minder. Schwalbes ga je waarschijnlijk niet zien. Maar kijk vanavond een wedstrijdje en oordeel zelf.

En vooral opletten op: Martens (speelt nu bij Barcelona), Miedema (41 goals in 51 interlands) en Shanice van de Zanden is echt super snel en kan daarom heel gevaarlijk worden.

Nu moeten we als eerste tegen Noorwegen en dat kan ook lastig worden. De grootste kanshebber voor dit EK is denk ik zelf Duitsland, want de afgelopen zes EK’s wonnen ze.

Toch ga ik ze aanmoedigen en ik hoop jullie ook, zoals jullie ook bij de mannen doen.

Post Author: TheWildflowerHippie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *