De Fitgirl trend

Als we instagram en andere mediaplatformen moeten geloven, is een fitgirl/boy zijn helemaal hot. En natuurlijk heb ik respect voor je als je heel veel kilo’s afvalt en/of een gezondere levenstijl kiest. Maar heb je nou echt abs nodig om fit te kunnen zijn?

Vooral Kayla Itsines haar work-out programma is erg populair en ik heb het weleens uitgeprobeerd. Het was best wel pittig, maar uiteindelijk wordt het makkelijker. Maar of ik het nou leuk vond om te doen, nee niet echt. Ik ging nadenken waarom ik het eigenlijk deed. Deed ik het omdat het hip is en ik straks een ‘beeldige’ foto van mijn abs en kont op insta kan showen? Ja en nee. Ik wou andere mensen misschien wel laten zien hoe fit ik wel niet was en ik deed het gedeeltelijk voor een betere conditie. Die ik overigens nog steeds niet heb. Ik was er snel weer mee gestopt, want ik vond het maar stom. Telkens 4×7 minuten sporten om je droomlichaam te krijgen. En naast mij zullen andere mensen dit ook wel hebben en zich afvragen waarom ze zich zo uitsloven. Ik denk dat we gewoon zo onzeker zijn geworden, dat we denken dat we zo eruit moeten zien om fit te zijn.

Het lijkt nu zo ‘trendy’ om abs te hebben, terwijl je op andere manieren nog steeds heel erg fit kunt zijn. Als jij hele dag heel veel stappen zet en ‘s avonds lekker lui op de bank gaat liggen, maakt je dat nog geen slecht en onfit persoon. Je kunt al super fit zijn als je elke dag 10.000 stappen zet.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik totaal niet van de sportschool ben en als ik wil gaan sporten, vind ik teamsporten toch het leukst. Hardlopen kan ik ook nog wel af en toe leuk vinden. Maar ik vind het totaal niet nodig om elke dag mijn kont en mijn buik te trainen, zodat ik abs en een rondere kont heb. Dat kun je ook al bereiken als je elke dag wandelt.

Dus mijn bericht voor alle vrouwen en mannen die sporten maar stom vinden. Om een fit lichaam te hebben, hoef je niet in de weer te gaan met gewichtjes. Tuurlijk, als je het leuk vindt moet je echt niet stoppen. Maar vind je het maar nutteloos en doe je het alleen maar om straks een instagram foto te kunnen maken van je ‘fitte’ lichaam, trek die zak chips maar open en loop morgen gewoon een extra rondje op school/werk.

Het belangrijkste is dat je van jezelf leert te houden en dat veranderd heus niet zomaar als je abs hebt .

Post Author: TheWildflowerHippie

1 thought on “De Fitgirl trend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *