Zo word je echt gelukkig

Ik ben terug! Ik lag gisteravond in bed en had opeens inspiratie en zin om te gaan schrijven. Vandaag wil ik wat schrijven over een zoektocht naar geluk. Ik kom heel vaak artikelen tegen met dé oplossing hoe je echt gelukkig kan worden en dan krijg je een volledige stappenplan waar je je aanhoudt. Toch ben je uiteindelijk niet gelukkiger geworden.

Iedereen is anders


Ten eerste werkt een stappenplan vaak gewoon niet, want iedereen is anders. Voor iedereen kan geluk wat anders betekenen. De één wordt gelukkig van een groot gezin, de ander van een eigen bedrijf en de ander wilt de hele wereld rondreizen.

Doe wat je leuk vindt


Ik ken mensen die diep ongelukkig worden van hun baan, maar besluiten niets te veranderen. Ik geloof namelijk dat je gelukkig kunt worden als je de dingen doet die je echt leuk vindt. Als je echt niet gelukkig wordt van je baan, wordt het dan niet tijd om eens iets anders te zoeken? Wordt je ongelukkig van de dagelijkse sleur? Doe vandaag iets anders en ga een lange wandeling maken, terwijl je normaal gesproken op de bank televisie zit te kijken.
Eerlijk is eerlijk: ik wist ook niet meteen waar ik echt gelukkig van werd. Maar dat ontdekte ik in der loop van de tijd wel.

Geluk trekt meer geluk aan


Ik geloof in de law of attraction en daarmee dus ook dat als je gelukkig voelt, je meer positieve momenten aantrekt. Ik zorg daarom ervoor dat ik zoveel mogelijk leuke dingen doe en ik me ontspannen voel. Daardoor merk ik steeds meer dat er leukere dingen op mijn pad komen.

Wat maakt jou gelukkig?

Post Author: TheWildflowerHippie

2 thoughts on “Zo word je echt gelukkig

  Nienke

  (18 september 2017 - 10:24)

  Goed artikel! Ik voel me altijd super gelukkig als ik doe waar ik zin in heb. Dit klinkt heel raar, maar ik probeer zo min mogelijk te forceren. Lekker genieten van een filmpje terwijl ik eigenlijk beter kan gaan slapen, sporten in de regen en ga zo maar door.

   TheWildflowerHippie

   (19 september 2017 - 12:38)

   @Nienke
   Ja dat doe ik eigenlijk ook wel. Ik ga slapen, wanneer ik moe ben en ik sta op wanneer ik genoeg slaap heb gehad. En ik word gewoon tussen 6 en 7 uur wakker. Maakt het dagelijkse leven zoveel relaxter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *