Genderneutrale kleding bij de Hema

Ohnee, er is een wereldramp gebeurd! Verschrikkelijk gewoon. Vandaag maakt een groot deel van Nederland zich zorgen over de kinderkleding van de Hema. Wat hebben wij het toch verdomd goed in Nederland.

Twitter

Vanochtend vroeg hoorde ik het nieuws al op de radio en mijn eerste reactie was: Wat fijn! Ik ben een vrouw, ik voel mij vrouw en toch koop ik ook weleens mannenshirts. Waarom? Omdat zij soms ook hele leuke shirts hebben. Ik koop ┬áhet gewoon een maatje kleiner dan ik normaal heb en het past. En waarom is een bepaald shirt met auto’s alleen voor jongens? En moeten meisjes roze jurkjes dragen? Alleen denkt daar een deel van Twitterend Nederland wel anders over.

Ik twitterde onder andere over waar Nederland zich wel niet zorgen om maakt? Het zijn maar kleren. En ik kreeg meteen de volle laag van mensen die hun ongezouten mening moesten geven. Prima, als je je mening geeft maar ga niet lopen te vloeken en te schelden. Helaas kennen een aantal mensen op twitteren geen manieren, maar gelukkig is er een blokkeerknop.

Verandering

Verandering brengt eenmaal weerstand met zich mee. Maar wat houdt deze verandering nou in? Nou, niet veel eigenlijk. Dat ene shirt met roze pony’s krijgt niet meer een label waarop staat: ‘meisjes shirt’ , maar waarschijnlijk ‘shirt met roze pony’s. Is dat nou zo erg? Ik speelde als klein meisje met barbies en auto’s en met mij is alles prima terechtgekomen. Roze en blauw verdwijnt niet opeens uit de winkels.

Aantal mensen twitteren dat ze de Hema links laten liggen voortaan. Maar zou dat echt zo zijn? Bij de eerstvolgende sale, staan ze vast weer in de rij en zijn ze alles weer vergeten. Bovendien onthoud dat alle kleding in principe genderneutraal is, maar sommige mensen/winkels plakken er een label op.

Ps; Doe geen moeite om hier te gaan vloeken en te gaan schelden. Dat komt namelijk echt niet door de spam controle heen.

Post Author: TheWildflowerHippie

1 thought on “Genderneutrale kleding bij de Hema

    Robin

    (24 september 2017 - 17:00)

    ik heb zo gelachen om sommige reacties van mensen die zich hierom druk maken…
    Wat verstaan zij onder genderneutraal? Die mensen denken dat ze van een jongen een meisje willen maken en van een meisje een jongen ofzo.
    Ik vind het super tof dat hema dit doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *